De ideale klant

  Voor jou, als oprichter van het bedrijf, is het helder wat de unieke toegevoegde waarde van jouw bedrijf is. Maar hoe breng je dit over op de klanten die je graag wil bedienen; en is die ideale klant wel geïnteresseerd in jouw bedrijf? Misschien is de behoefte van jouw klant door de jaren heen veranderd en voldoe je niet meer aan de verwachtingen. Misschien doe je er wel toe maar ben je niet bereikbaar via de juiste kanalen. Enfin, laten we eerst maar eens bepalen wie die ideale klant voor jouw bedrijf eigenlijk is.

Als ik aan een ondernemer vraag welk type klant zijn of haar voorkeur heeft dan hoor ik vaak: “De klant die niet zeurt”. Uiteraard bedoeld als grapje, maar er zit toch een belangrijke kern in deze opmerking. Want waarom zou je klanten willen bedienen die niet tevreden of blij zijn met jouw dienst? Misschien ligt de focus op de verkeerde doelgroep of is jouw product en service niet goed afgestemd op jouw ideale klant. Kortom, er is werk aan de winkel! 

Visionaira houdt van deze uitdagingen en ontwikkelt een marketingstrategie en positionering die bedrijf en de ideale klant dichter bij elkaar brengt. 

Stel mij een vraag over dit onderwerp…

Mariska heeft ons zeer goed en professioneel geholpen. Wij gaan zeker in de toekomst verder met Visionaira!

Martin de Boer

Eigenaar, Wrap & Go

Marketing met een visie, sterke focus en inlevingsvermogen in de wensen en het budget van de klant. Mariska is een “hands on” marketing- en brand manager. 

Remko van Buren

Eigenaar, Signus Inflatables

Call Now Button